3. Císařovna

02.04.2012 18:39
- Živost, plodnost, růst, tvořivý vývoj, zrození něčeho nového, živná půda, hojnost, citlivost
 
- Signifikátor: Matka. Majetná, silná žena s autoritou. Ženská politička. Těhotenství. Milenka
 
- Spojení s astrologií: Venuše a býk
 
Císařovna znamená, že nastal čas pro změnu poměrů. Je vhodná chvíle napřít úsilí vhodným směrem a plánovat novou budoucnost. Nyní dokážete stejnou měrou dávat a přijímat a těšit se z harmonie a lásky, která vás obklopuje. Karta vypovídá o citovém naplnění ve šťastném vztahu, který nás obohacuje a dává prostor k růstu. Můžete se těšit z tvůrčích sil a maximálně využít svých schopností.
 
Císařovna symbolizuje bohatství přírody, plodnosti a růstu. Připomíná, že vše probíhá v cyklech a dozrává v pravý čas. Pokud se ukážete tato karta, znamená to, že tazatel může čerpat z vlastní moudrosti, síly a tvořivosti. Karta ohlašuje tvořivou a produktivní fázi, ve které se budou plnit i dlouho očekávané tužby. Je to velmi dobrá karta, pokud se tazatel žení/vdává, zakládá domov nebo se chystá stát rodičem. Je také spojena s prožitkem prostých životních radostí.
 
Tato karta symbolizuje harmonii, porod, mateřství, hojnost, bohatství jistotu a spokojenost především v rodinném životě. Znamená i solidní základnu pro budoucnost.
 
Dobrá rada: Důvěřujte přírodě a vsaďte na přirozený zdravý vývoj všech záležitostí. Nestavte se do cesty proudu života. Nechte, aby se zrodilo ve svém čase, kde a kdy samo chce.
 
Kvitescence: Součet 3 všech karet: Vstupujete na úrodnou půdu, která leží před vámi. Důvěřujte živé síle přírody, která dává všemu v pravý čas dozrát. Danou záležitost dobře promyslete.
 
Pozitivní významy:Bohatství a plodnost, inspirace. Realizace nápadů, praktičnost. Obchod, prosperita, dovršení cesty či plánu. Hojnost, zabezpečení, milý domov. Milovaná žena. Krása a půvab. Smyslnost, sexualita, vášnivost a emotivnost. Štěstí, šťastné období v životě, překonání překážek. Radost, pocit síly a zdaru. Činorodost, osobní rozvoj a vývoj. Sňatek a mateřství. Blaho.
 
Negativní významy: Marnivost, ženská lstivost, nevěra. Povrchnost. Přehnaná smyslnost. Majetnictví a panovačnost.
Emocionální manipulace, žárlivost. Dominantní partnerka. Koketérie, frivolnost, erotická nevázanost, nezkrocené vášně., promiskuita. Volba partnera ze ziskuchtivosti. Ztráta moci, neschopnost řešit problémy nebo dělat plány. Varování před nechtěným těhotenstvím. Snaha o získání dominantního postavení. Panovačnost, boj o moc v domě. Chtění a přání jako překážka, potřeba vlastnit za každou cenu. Okouzlení zbytečnými produkty. Vulgárnost, nedostatek vkusu, egoismus.
 
Láska a vztahy: Živý, zdravý vztah, který roste a sílí. Nová láska, která rozkvete. Nový přírůstek do rodiny. Pozitivní změna ve vztahu.

Povolání: Tvořivá fáze, dobro, zdravý, nový vývoj. Perspektivní plány a tvořivé pole působnosti. Živost, rozmanitost, změna. Být aktivní a tvůrčí s velkým množstvím energie.

Zdraví: Vyrovnanost, plodnost, růst, hojnost, vitalita, dobrý vývoj - Císařovna ztělesňuje pramen všeho života, je to zdravá, vitální žena. Královna matka - možnost početí.