Jak se tarotu správně zeptat

02.04.2012 18:22
V mnoha knihách si přečtete, že nejdůležitější na výkladu karet je správně položená otázka. Mnoho autorů uvádí, že pokud se karet správně nezeptáte, nedostanete správnou odpověď. Ze své zkušenosti můžu říct, že to není tak úplně pravda. Nezáleží na slovíčkaření. Otázka by měla být položena upřímně, sami byste měli být přesvědčeni, že na tuto otázku chcete získat odpověď a položená otázka by neměla být podkreslená přáním (můžete si tím přivodit příznivou odpověď, ale bude mylná). To jsou základní pravidla.
Není důležité formulace, jen vám musí být jasné, na co se ptáte. Pokud tarotu dáte důvěru, můžete se zeptat téměř jakkoliv a odpověď dostanete správnou. Je jen na vás a na vašem pocitu, zda budete otázku klást nahlas nebo potichu, zda na ni budete myslet během tahání karet nebo zda si ji napíšete. Dělejte vše tak, jak to cítíte.
Karty vám neodpoví na otázku, na kterou lze odpověď ano nebo ne. Neudělají rozhodnutí za vás. Jen vám ukáží cesty, sami se musíte rozhodnout, po které se dáte. Můžete se ptát, co se stane, když to udělám a co se stane, když to neudělám. Je možné se ptát na průběh situace, vztahu, jednání,..., na stav určité situace, na nejlepší možný způsob chování, na nejlepší rozhodnutí, na sebepoznání apod.