2. Velekněžka

02.04.2012 18:44
- Vnímavost, intuice, esoterické znalosti, moudrost, vnitřní vedení, vysoká spiritualita, shovívavost, vcítění, tajemství duše, štěstí vlastního osobního významu, správného okamžiku, hluboká vnitřní jistota
 
- Signifikátor: Někdo, kdo chce přijmout spojení se sebou samým. Ideální žena, moudrá žena - žena snů. Posel tajemství a tajemství vůbec. Psychiatr, badatel. Zasvěcující řád.
 
- Spojení s astrologií: Měsíc a štír
 
Velekněžka znamená, že potřebujete klid a ústranní. Je to pobídka, abyste nahlíželi do svého nitra a nehledali odpověď v okolním světě. Zrodila se ve vás touha po poznání vlastních hlubin. Něco takového ovšem vyžaduje čas. Možná si to neuvědomujete, ale procházíte fází růstu a zrání. Bude vám připadat, že přešlapujete na místě, ale uvědomte si, že tento vývoj probíhá uvnitř,
 
Tajemství se může brzy prozradit. Spolehněte se na svůj instinkt. Velekněžka reprezentuje silnou mystickou sílu, nadpřirození vnímání, podvědomí a intuici. Má silný ženský vliv. Pro muže může představovat nejdůležitější ženu života.
 
Tato karta tedy svědčí o intuici, paranormálních a duchovních znalostech. Tazatel vstupuje do fáze učení a bude ho přitahovat ezoterično. Toto poznání potřebujete a dospějete k němu. Chvíli nic nedělte a hledejte v sobě moudrost, abyste se posunuli vpřed.
 
Dobrá rada: Dopřejte sobě i svým věcem čas. Důvěřujte tomu, že budete ve správnou chvíli správně reagovat. Nechte se vést svým vnitřním hlasem. Buďte trpělivý a nechte věci, ať se stanou.
 
Kvitescence: Součet 2 všech karet: Projevte pochopení a buďte připraveni. Nechte se vést. Spolehněte se nato, že vám vnitřní hlas napoví, kdy, kde a jak byste měli reagovat nebo jednat.
 
Pozitivní významy:Intuice, cit, vnímavost i prozíravost. Vnitřní hlas. Zasněnost, odtržení od světa, zahloubání do sebe, meditace, spoléhání na znamení shůry. Laskavost a trpělivost. Tajemství a jeho udržení. Uplatnit ve skutcích vlastní pocity a nálady. Moudrá, chytrá, milující žena. Matka, láska. Být ženská, vnímavá, oddaná. Naslouchat v nitru. Víra. Nechat události, aby se staly. Umění "nechat věci plynout". Trpělivost. Schopnost poznat ten správný okamžik. Moudrost, vyrovnanost, poznání a porozumění. Soudnost, nabývání vědomostí. Jako varování: nebýt pasivní! Schopnost naslouchat a přijmout. Nezávislost, obětavost
 
Negativní významy: Intolerance, předstírání, přetvářka a povrchnost. Bludy, klamy, mámení smyslů, pomstychtivost a msta, náhruživost a vášeň, falešné city, nedostatek citů. Nevyvážený vztah ke svému ženství. Přísná a domýšlivá žena. Přecitlivělost, nedostatek vnitřní logiky. Apatie. Sterilita. Duševní blokády, somatické i psychické problémy. Nejistota sebou samým, tápání ve vlastních myšlenkách. Situace, v níž se člověk nevyzná, nebo má ten pocit. Zmatky. Nejasně zadané úkoly a nepřesně stanovené cíle. Neschopnost posoudit situaci jasně. Nejasné uvažování. Nesprávné úsudky. Předsudky a jednostrannost. Zdráhání a strach učinit rozhodnutí. Emoce mají navrch a vize je zastřená. Nejednat - "ono to nějak dopadne". Nepřátelský postoj k pudům a životu. Strnulost. Rozumové vědění místo vnitřní moudrosti. Neumět se oddat. Dualita místo spojení. Pasivita, podléhání osudu nebo jiným lidem, nedostatek porozumění pro okolní svět, klepy, neschopnost porozumět jiným.
 
Láska a vztahy: Hluboké porozumění a schopnost vcítit se. Oddanost a ochota vyčkat a reagovat ve správnou chvíli. Starostlivost. Hluboké a tajemné pouto.
 
Povolání:Převzít úkol, který vyžaduje silné intuitivní schopnosti. Nechat se vést. Skvělé načasování. Naše plány a představy procházejí obdobím stagnace a čekáme na nové impulzy. Díky našemu osobnímu úspěchu dosáhneme cílů.
 
 
Zdraví: Drobné problémy s oběhovou soustavou, které pokud se svěříme odborníkům, hravě překonáme. Otěhotnění a narození dítěte.