Malá arkána - barvy

02.04.2012 18:32
Jak už jsem v jednom článku zmiňovala, tarotové karty se skládají z malé a velké arkány. Malá arkána se skládá z 56karet - 4 barvy, 10 číselných a 4 dvorní. Dnes bych se obecně podívala na jednotlivé bavy.

Poháry = Kalichy

Poháry značí emoce, city, lásku, vztahy (přátelské, pracovní i partnerské). Vztahují se k intuici, spiritualitě a hlubokými emočními prožitky. Je to smyslná stránka bytí. Patří k živlu vodě a v astrologii je řadíme ke znamení ryb, raku a štíra.

Hole = žezla

Hole se zabývají aktivitou v zaměstnání, práci a sportu. Věnují se zdraví, morálce, postavení ve společnost, vůli, ideálům, cestování nebo ambicím. Patří k živlu ohně, to ža astrologicky patří ke branu, lvu a střelci.

Meče

Meče jsou karty racionální. Jejich oblast je myšlení, úsudky, posuzování, rozlišování, autorita, vědomí a mozek. Meče mohou pomoci nalézt pochopení, ale i zranit. Jsou to karty upřímné. Snaží se nalézt něco kvalitnějšího, hodnotnější a lepšího než existuje v současnosti. Patří k živlu vzduchu, to znamená, že jsou ovládány znameními - blíženců, vodnáře a vah.

Pentakly = mince

Mince jsou karty praktické a materiální. Řeší příjmy, hmotné statky, sféru zájmů, zaměstnání a finance. Charakterizují náš fyzický svět a jeho problémy. Jsou přiřazeny k živlu Země a tedy ke znamení býka, panny a kozoroha.