Oblíbená barva

02.04.2012 18:09
Dnes se zaměřím na úpně jiný obor, tím je grafologie. Grafologie je obor, pomocí kterého můžeme určit momentální stav člověka - psychický i fyzický. Grafologie nám pomáhá určit osobnost člověka. Její podstatou je rozbor písma.
 
Na úvod grafologie bych se chtěla věnovat jednotlivým barvám, kterými text píšeme. Nejoblíbenější barva písma, potažmo nejoblíbenější barva vůbec, nám může prozradit některé vlastnosti člověka.
 

Bíla

Člověk, který má rád bílou barvu, je obvykle upřímný a otevřený. Ovšem může být i nekompromisní, neumí odpouštět. I díky tomu si obtížně hledá nové přátelé.

Červená

Lidé, kteří rádi píší červeně jsou agresivní a impulzivní extroverti. Pokud něco napíšete červeně, stojíte si za tím. Proto si tito lidé stojí za svými názory, i když nemají pravdu. Na druhou stranu i lidé mající rádi červenou, mohou být srdešní a nežní.

Černá

Člověk, který rád píše černým inkoustem, je velmi ctižádostivý, obvykle dosáhne toho, čeho chce. Je to tajnůstkář, který je citlivý. Rád filozofuje, zajímá ho vše neprobádané a tajné. Obvykle je nekompromisní a panovačný. Člověk, který rád používá černou, je i sexuálně náruživý. Černou barvou také píší lidé v období vzdoru a rebelanství.

Modrá

Modrá barva je u nás typická, lidé kteří jí píší, jsou obvykle komforní, nechtějí na sebe příliš upozorňovat. Mají rádi dobré vztahy s ostatními a jsou smířliví. Tito lidé jsou opatrní, rozvážní, nečinní i lhostojní. Chtějí toho mnoho, ale nedělají nic, aby toho dosáhli.

Zelená

Touto barvou nejčastěji píši umělci, především výtvarníci. Volí ji lidé kreativní, originální, silní individualisté, kteří mají vždy pravdu. Tito lidé mají silný vztah k přírodě.

Fialová

Fialovou barvou se psalo především v době Rakouska-Uherska. Dnes už se jí píše jen výjimečně. Proto jí volí lidé výjimeční, kteří chtějí mít dobrou pověst, potrpí si na luxus zlato, dokonalost a přesnost. Fialová je barva mystická, proto ji doporučují léčitelé v boji proti depresi.

Oranžová

Osoby, kteří rádi píší oranžovou barvou jsou zvědaví, ctižádostiví a novátorští. Rádi se zajímají o lidi kolem sebe.
 
Myslím, že to jsou všechny barvy, kterými mi někdo píše, ale pokud by se našel někdo, kdo píše rád jinou barvou a chce vědět, co o něm ta barva vypovídá, tak není problém se to dozvědět ;-) Stačí napsat do komentářů.